
Klassikaline ja ajatu Affogato

- 35 ml espressot
- 1 pall klassikalist või pehmet jäätis vanilje jäätist
Valmistamine:
- Lisa väiksesse espressoklaasi 1 pall vaniljejäätist.
- Aseta klaas otse kohvimasina alla ja valmista värske espresso.
- Serveeri jook kohe peale valmistamist koos teelusikaga.
Nipp: Kui tahad oma joogile lisada veidi vürtsi, kasuta retseptis oma lemmiklisandiga vaniljejäätist (nt stracciatella).
Lemonccino sidrunikoogi sõpradele
- 50ml espressot
- 100 ml piima
- 5 tl sidrunikreemi
- Sidrunikoort
- Suhkrut enda maitse järgi
Valmistamine:
- Lisa cappuccino klaasi sidrunikreem ja suhkur.
- Aseta klaas otse kohvimasina alla ja valmista pehme piimavaht (umbes 14 s).
- Sega sidrunikreem, suhkur ja piimavaht lusikaga ühtlaseks.
- Aseta klaas uuesti kohvimasina alla ning valmista värske espresso.
- Kaunista jook sidrunikoorega.
Nipp: Maitsenüansi lisamiseks sobib kasutada ka
vanillisuhkrut või vaniljemaitselist siirupit.
Pähkline ja kookosene Nutty Shake
- 40 ml espressot
- 50 ml piima
- 10 ml pähklisiirupit
- 10 ml kookosemaitselist siirupit
- 10 ml šokolaadikastet
- 3 jääkuubikut
- kookoshelbeid või sektoreid
Valmistamine:
- Lisa jääkuubikud, piim, siirupid ja šokolaadikaste šeikerisse.
- Raputa šeikerit kuni kõik koostisosad on omavahel segunenud ning mõnusalt vahused.
- Vala segu sobivasse jalaga kokteiliklaasi.
- Valmista eraldi klaasi värske espresso.
- Vala espresso ettevaatlikult üle lusika, et kokteiliklaasi tekiks kihiline efekt.
- Kaunista kokteili natukese kookosega.
Nipp: Kui soovid, et kokteil oleks eriti jäine, valmista espresso külmpruulimise meetodil.